18 yaş altına dolgu ve botoks tehlikesi: Uzmanlar uyardı

Güzellik ve Cilt Sağlığı İçin Uzman Tavsiyeleri

Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, sağlıklı bir şekilde güzelleşmenin ve cilt sağlığını korumanın önemine vurgu yaptı. Dr. Aptoula, estetik işlemlerin steril ortamda ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini önemle belirtti. Genç yaşta yapılan müdahalelere karşı da uyarılarda bulundu.

‘Estetik İşlemler Cilt Sağlığı İçin Önemli’

Estetik işlemlerin sadece görüntü değişimi amaçlı olmadığını, aynı zamanda cilt sağlığını korumak ve eksiklikleri tamamlamak için yapıldığını dile getiren Dr. Aptoula, bu işlemlerin cildi beslediğini, kollajeni artırdığını ve genç bir görünüm sağladığını belirtti. Ancak, işlemlerin uygulandığı ortamın ve işlemi gerçekleştiren kişinin uzmanlığının önemine dikkat çekti.

‘Kontrolsüz İşlemler Zarar Verebilir’

Botoks ve dolgu işlemlerinin kontrolsüz ortamlarda yapılmasının ciddi risklere yol açabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, yanlış uygulamalar sonucunda görme bozuklukları, yüzde asimetriler, dolgu kaymaları ve enfeksiyonlar gibi komplikasyonların ortaya çıkabileceğini söyledi. Dolgu maddesinin damar içine enjekte edilmesinin en tehlikeli durumlardan biri olduğunu belirtti.

’18 Yaş Altı İşlemler Riskli Olabilir’

Genç yaşta estetik işlemlere başvurmanın olumsuz etkilere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, 18 yaş altındaki bireylerde estetik müdahaleleri kesinlikle önermediklerini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada paylaşılan estetik uygulama sonuçlarının herkes için uygun olmadığını ve kişiye özel planlanması gerektiğini söyledi.

‘Sağlık ve Güven İçin Uzman Ellerden Yardım Alın’

İşlemlerin mutlaka steril ortamlarda ve uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Aptoula, aşırı ağrı veya endişe verici durumların yaşanması durumunda derhal uzmana başvurulması gerektiğini söyledi. Gecikmelerin komplikasyonları artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Emziren anneye zorbalık yapmayın: Diyet baskısı süt kalitesini düşürüyor

Yeni doğurmuş çiçeği burnunda anneler, sık sık aldığı kilolar sebebiyle zorbalığa uğruyor. Yaşanan bu beden baskısına aceleci diyetler de eklenince, işin faturası bebeklere çıkıyor. Anne sütünün son derece olumsuz etkilendiği bu süreçte anne-bebek sağlığı riske giriyor. Diyetisyen Asya Naz Al, bu tehlikeye dikkat çekerek sağlıklı ve bilinçli kilo vermenin önemini vurguluyor.

Uzmanlar sıcak havalarda serinlemek için tercih edilmesi gereken içecekleri açıkladı

Sıcak havalarda serinlemek için tercih edilen soğuk kahve, bubble tea, milkshake ve limonata gibi içecekler, içerdikleri yüksek şeker nedeniyle enerji alımının artmasına yol açabiliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Pınar Ece Karakaş, sıcak havalarda yeterli miktarda su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak içecek seçerken besin etiketinin okunmasını ve tercih yaparken içeriğe dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Soğuk kahve tüketilirken şeker ve şurup içermeyenlerin tercih edilmesini öneren Karakaş, “Ayran, sade kefir, sade maden suları, şekersiz ev yapımı limonatalar tercih edilebilecek sağlıklı alternatiflerdendir” dedi.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Şifalı olduğu sanılan ‘acı su’ için uzmanından tüketim uyarısı

Trabzon’da halk arasında ‘şifalı su’ olarak bilinen ve ağzı yakan tadıyla dikkat çeken mineralli su kaynaklarına ilgi büyük. Ancak uzmanlar, analiz yapılmadan tüketilen bu suların sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceği konusunda uyarıyor.