18 yaş altına dolgu ve botoks tehlikesi: Uzmanlar uyardı

Güzellik ve Cilt Sağlığı İçin Uzman Tavsiyeleri

Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, sağlıklı bir şekilde güzelleşmenin ve cilt sağlığını korumanın önemine vurgu yaptı. Dr. Aptoula, estetik işlemlerin steril ortamda ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini önemle belirtti. Genç yaşta yapılan müdahalelere karşı da uyarılarda bulundu.

‘Estetik İşlemler Cilt Sağlığı İçin Önemli’

Estetik işlemlerin sadece görüntü değişimi amaçlı olmadığını, aynı zamanda cilt sağlığını korumak ve eksiklikleri tamamlamak için yapıldığını dile getiren Dr. Aptoula, bu işlemlerin cildi beslediğini, kollajeni artırdığını ve genç bir görünüm sağladığını belirtti. Ancak, işlemlerin uygulandığı ortamın ve işlemi gerçekleştiren kişinin uzmanlığının önemine dikkat çekti.

‘Kontrolsüz İşlemler Zarar Verebilir’

Botoks ve dolgu işlemlerinin kontrolsüz ortamlarda yapılmasının ciddi risklere yol açabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, yanlış uygulamalar sonucunda görme bozuklukları, yüzde asimetriler, dolgu kaymaları ve enfeksiyonlar gibi komplikasyonların ortaya çıkabileceğini söyledi. Dolgu maddesinin damar içine enjekte edilmesinin en tehlikeli durumlardan biri olduğunu belirtti.

’18 Yaş Altı İşlemler Riskli Olabilir’

Genç yaşta estetik işlemlere başvurmanın olumsuz etkilere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, 18 yaş altındaki bireylerde estetik müdahaleleri kesinlikle önermediklerini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada paylaşılan estetik uygulama sonuçlarının herkes için uygun olmadığını ve kişiye özel planlanması gerektiğini söyledi.

‘Sağlık ve Güven İçin Uzman Ellerden Yardım Alın’

İşlemlerin mutlaka steril ortamlarda ve uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Aptoula, aşırı ağrı veya endişe verici durumların yaşanması durumunda derhal uzmana başvurulması gerektiğini söyledi. Gecikmelerin komplikasyonları artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün