Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Diş İpi Kullanmanın Önemi ve Doğru Kullanımı

Dişlerinizi sadece fırçalamak yeterli değildir. Dişlerinizin beş yüzeyi vardır ve fırçalama sadece üçünü temizler. Diş ipi kullanmayı ihmal etmek, diş yüzeylerinizin %40’ını temizlemediği anlamına gelir ve bu da dişler arasında plak ve bakteri birikmesine neden olabilir. Bu durum zamanla çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açabilir, bu yüzden diş ipi kullanmak hayati önem taşır.

Diş ipi kullanmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. Birinci yöntem, ipin çoğunu orta parmaklara sardıktan sonra baş parmaklar ve işaret parmaklarıyla yönlendirerek makara yöntemidir. Bu yöntem, bakteriyel bulaşmayı engellemenin anahtarıdır. Diğer yöntem ise diş ipini bir halka şeklinde bağlamaktır.

Her iki yöntem de etkilidir ve tercihe bağlıdır. Makara yöntemi, diş ipi üzerinde daha fazla kontrol sağlar ve sürekli ayar gerektirmediği için çocuklar veya el becerisi sınırlı olanlar için daha kolay olabilir.

Diş ipi seçerken, dişlerinizin aralığına bağlı olarak bazı tiplerin diğerlerinden daha etkili olabileceğini fark edebilirsiniz. Daha sıkı dişlere sahip olanlar, ince diş ipinin daha etkili olduğunu görebilir. Geniş aralıklara sahip olanlar ise daha kalın diş ipi veya interproksimal diş ipi cihazlarını tercih edebilir.

Mini diş ipi fırçaları, geleneksel diş fırçalarının ulaşamadığı alanları temizlemek için tasarlanmıştır ve dolayısıyla diş telleri, geniş aralıklar veya diğer ortodontik cihazları olan hastalar için de uygundur.

Related Posts

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Fazla şeker bağışıklığı da çökertiyor

Günümüzde çok fazla hazır gıda dolayısıyla çok fazla şeker tüketiyoruz. Bu durumun
sağlığımız için büyük bir risk olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Erk ‘’Kalpten bağırsaklara kadar vücuda tepeden tırnağa zarar veren bu durum bağışıklığı da zayıflatıp, vücudu hastalıklara açık hale getirir” dedi.