Kanserle mücadelede gizli güç!

Egzersizin Kanser Tedavisi Üzerindeki Olumlu Etkileri Çalışmalarla Kanıtlandı

Çin Tıp Üniversitesi’ne bağlı Shengjing Hastanesi liderliğinde yapılan araştırmada, 2012 ile 2024 yılları arasında yayınlanmış rastgele kontrol deneylerinden elde edilen veriler incelendi. Toplamda 80 bilimsel makaleden elde edilen 485 farklı bulgu üzerinde detaylı analizler gerçekleştirildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre; aerobik ve direnç antrenmanları, yüksek yoğunluklu aralıklı egzersizler, tai chi ve yoga gibi aktiviteler, kanser tedavisine bağlı olarak ortaya çıkan kalp ve sinir hasarı, beyin sisi ve nefes darlığı gibi yan etkileri belirgin bir şekilde azaltabilmektedir.

Egzersizin sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik olarak da hastalara destek sağladığı belirtilmektedir. Daha iyi bir uyku kalitesi, genel vücut fonksiyonlarında artış, sosyal etkileşimde iyileşme ve yaşam kalitesinde gözle görülür bir yükseliş sağlandığı vurgulanmaktadır.

Çalışmada, ameliyat öncesinde düzenli olarak yapılan egzersizin; operasyon sonrası komplikasyon riskini, ağrı düzeyini, hastanede kalış süresini ve ölüm oranını azalttığına dair güçlü kanıtlar bulunduğu rapor edildi.

Araştırmacılar, elde ettikleri sonuçlar ile ilgili, “Bu çalışma, egzersizin kanser tedavi protokollerine başarılı bir şekilde entegre edilmesinin etkinliğini bir kez daha kanıtlamaktadır. Orta ila yüksek düzeyde güvenilir olan bulgular, egzersizin tedaviye bağlı olumsuz etkileri azalttığını, vücut yapısını ve biyolojik göstergeleri iyileştirdiğini ve yaşam kalitesini artırdığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Fazla şeker bağışıklığı da çökertiyor

Günümüzde çok fazla hazır gıda dolayısıyla çok fazla şeker tüketiyoruz. Bu durumun
sağlığımız için büyük bir risk olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Erk ‘’Kalpten bağırsaklara kadar vücuda tepeden tırnağa zarar veren bu durum bağışıklığı da zayıflatıp, vücudu hastalıklara açık hale getirir” dedi.