YouTube, 10 yıl aradan sonra video oynatıcısının tasarımını değiştiriyor: İşte görünümü

YouTube, 10 Yıl Sonra Video Oynatıcısının Tasarımını Değiştiriyor

YouTube, tam 10 yıl aradan sonra video oynatıcısında kapsamlı bir tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu, web sürümü için yeniden tasarlanmış bir video oynatıcısı devreye almaya başladı. Ancak arayüzü gören kullanıcıların bu yeniliği pek de hoşnutsuzlukla karşıladığı söylenemez.

Yeni tasarım, Google’ın diğer hizmetlerinde de sıkça gördüğümüz “Material Design 3” stilini temel alıyor. Kontrol tuşları artık yarı saydam ve her biri kendi kapsül şeklindeki alanında yer alıyor. Arama devi bu yeni tarz ile popüler video paylaşım platformunda daha modern ve sade bir deneyim sunmayı hedeflemiş.

Ses Kontrolünün Değişmesi Rahatsız Etti

En dikkat çekici değişiklik ses kontrol mekanizmasında yapıldı. Daha önce video oynatıcının sol alt kısmında yer alan ses ayarı, sağ tarafa taşınmış durumda. Üzerine tıklandığında dikey bir kaydırıcının açıldığı belirtiliyor. Ancak buna dair görseller henüz ortaya çıkmış değil.

Ayrıca klavyedeki yukarı/aşağı tuşlarıyla ses seviyesini ayarlama özelliğinin de kaldırıldığı ifade ediliyor. Hatta bu durumun önceki düzene alışmış bazı kullanıcılarda hoşnutsuzluğa yol açtığı bilgisi var. YouTube, yeni video oynatıcı arayüzünü şu anda A/B testi kapsamında sınırlı bir kullanıcı grubuna sunuyor. Kalıcı olup olmayacağı ise henüz belli değil.

Related Posts

Otoda beş aylık dış ticaret açığı üç milyar dolar

Yılın ilk yarısında 530 bin adetle 20 milyar dolarlık ihracat yapan yerli otomotiv üreticileri, Avrupa’yla kafa kafaya gelen maliyetler sebebiyle rekabette zorlanıyor. OSD Başkanı Cengiz Eroldu, “İlk 5 ayda 3 milyar dolarlık eksi var. Otomobilde kaybettiğimiz kanı ticari araçlarla kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

Çin’e yasadışı veri transferi nedeniyle DeepSeek’in yasaklanması isteniyor

Almanya, kullanıcı verilerinin Çin’e yasa dışı bir şekilde aktarılmasını iddia ederek Apple ve Google’dan DeepSeek uygulamasının kaldırılmasını istiyor. Resmi talep iletildi.

Kazancı 6 ayda fırladı! Milyoner girişimci, ChatGPT ile para kazanmanın sırrını açıkladı

Yapay zekayla dijital iş modelini dönüştüren girişimci Mason Jones, ChatGPT sayesinde nasıl daha az çalışarak daha çok kazandığını anlattı. Anahtar kelime araştırmasından içerik üretimine kadar pek çok süreci otomatikleştiren Jones, altı ayda beş haneli gelire ulaştı.

Action’dan telefon şarjına güneş enerjili çözüm

Perakende zinciri Action, akıllı telefon kullanıcılarının pil bitme endişesini ortadan kaldıracak yenilikçi bir ürünü raflarına taşıdı. Artık kamp yaparken, doğa yürüyüşlerinde veya elektrik erişiminin kısıtlı olduğu herhangi bir yerde, güneş …

Cihazlarınız ıslanınca aslında ne oluyor? İşte yanlış bilinen doğrular

İnternetteki forumlarda ıslanan cihazı kurutma tavsiyeleriyle dolu olsa da; sıvı koruması ve tamiratla ilgili sorunlu efsaneler, tüketiciler için gerçeği kurgudan ayırmayı zorlaştırıyor.